Persbericht | Netwerk Energieneutraal presenteert projecten

Netwerk Energieneutraal presenteert projecten

Emmeloord, 6 maart 2018

Op maandag 12 maart 2018 houdt Netwerk Noordoostpolder Energieneutraal een bijeenkomst over projecten die ze wil realiseren. Dit vindt plaats in Eigen Wijze bij Bant van 17.00 tot 20.00 uur. Het Netwerk gaat een aantal projecten presenteren die ze wil realiseren. Daarover gaat ze in discussie met aanwezigen over wat nodig is vanuit de samenleving, politiek en overheid. Marjan Minnesma van Urgenda gaat het Netwerk en betrokkenen bijpraten en inspireren over duurzame uitdagingen. Daarnaast is energiecommissaris Ruud Koornstra aanwezig. Inwoners en bedrijven die graag iets willen betekenen voor het Netwerk zijn van harte uitgenodigd aan te schuiven. Opgave kan door een mailtje te sturen aan netwerknop@noordoostpolder.nl .

Projecten uit de themagroepen: wat hebben we nodig?

In de zomer van 2017 is het Netwerk Noordoostpolder Energieneutraal aan de slag gegaan met een lokale samenwerking om Noordoostpolder zo snel mogelijk energieneutraal en fossielvrij te maken. Veel vrijwilligers nemen inmiddels deel. Het blijkt nu dat veel projecten gebaat zijn bij een actieve, faciliterende overheid. Met de verkiezingen in aantocht wil het Netwerk deze avond nadrukkelijk aangeven wat er nodig is vanuit de samenleving en de politiek cq gemeente om de projecten te doen slagen en eventueel te versnellen. Want de tijd dringt.

Marjan Minnesma is directeur van duurzaamheidsorganisatie Urgenda. Ze is bekend van de Klimaatzaak tegen de Staat die ze met met Urgenda heeft gewonnen. Minnesma is verscheidene malen gekozen tot nummer 1 van de Duurzame 100, een lijst met de invloedrijkste ‘duurzame’ Nederlanders.

Noot voor de redactie:

U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Meer informatie via netwerknop@noordoostpolder.nl; telefoon Ron Josten, 06 13046684,

www.netwerknop.nl; of volg ons op Twitter @NetWerkNOP; Facebook/NetwerkNOP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *