Uitnodiging | informatie & inspiratie bijeenkomst

28 januari Bijeenkomst Energieke Regio

Ben je ondernemer? Energieke Regio helpt bedrijven en ondernemers met het verduurzamen van hun vastgoed. Ze helpen met alle wettelijke eisen waar bedrijven de komende tijd aan moeten voldoen. Per 1 juli 2019 geldt voor bedrijven de informatieplicht energiebesparing, EML/EED. Indien een bedrijf onder de informatieplicht valt, moet men uiterlijk 1 juli 2019 rapporteren welke energiebesparende maatregelen genomen zijn. Maar dit is niet de enige maatregel op energiegebied.

Ook banken stellen steeds hoger kwaliteitseisen. Dit komt o.a. tot uiting in de eisen die men stelt aan onder andere duurzaamheid. Zo moeten kantoren per 1 januari 2023 groter dan 100m2 minimaal energielabel C hebben. Dit is naar verwachting een eerste stap naar meer en strengere eisen. De overheid heeft onlangs bekend gemaakt dat er voor de voorjaarsronde 2019 een budget van € 5 miljard beschikbaar is gesteld voor de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+). De inschrijving hiervoor start op 12 maart 2019.

Laat je informeren door de Energieke Regio Noordoostpolder-Urk over de wettelijke eisen die eraan komen en welke kansen dit voor je onderneming biedt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *